Дојранчани со 4 први места на 24-те републички спортски пензионерски натпревари

На 22ри септември во Радовиш се одржаа дваесет и четвртите републички спортски пензионерски натпревари.

Од 860 натпреварувачи од 53 општини, нашата Менка Вичентијевиќ го освои првото место за најдобар пикадо стрелец, а Ѓорги Механџиски го освои петтото место во фрлање ѓуле.

Иако од општината Дојран учествуваа најмал број учесници, 4, сепак освоија прво место во групно пикадо натпреварување, а со тоа и златни медали и пехар.

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password