Во Дојран се одржа состанок на партнерите од прекуграничниот проект Зефирос

Општина Дојран денес е домаќин на состанок помеѓу партнерите од прекуграничниот проект Зефирос.

Во рамки на проектот Interreg – IPA CBC, Zeffiros, ќе се реализираат повеќе активности, меѓу кои: набавка на опрема за комуналното претпријатие “Комуналец Полин” Стар Дојран, целосно опремување на два кабинета во О.О.У “Кочо Рацин” Нов Дојран и компостери во О.О.У “Кочо Рацин” кој ќе биде корисен за едукацијата на самите ученици.

Пред сè, најголемиот бенефит од реализацијата на проектот ќе биде зачувување на здравата и чиста животна средина и нулта отпад.

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password