Амбасадорот на Република Турција во посета на Општина Дојран

Амбасадорот на Р.Турција Хасан Мехмед Секизќок беше во официјалана посета на градоначалникот на општина Дојран Анго Ангов.

На средбата беше разговарано за можни инвестиции од страна на Република Турција кои би се направиле на територијата на општина Дојран, најмногу во полето на културата и туризмот, а секако можни инвестиции и на многу други полиња. Исто така беше разговарано за продлабочување на соработката со Р.Турција.

Извор: О. Дојран

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password