Вести

Општина Дојран распиша референдум: Граѓаните ќе гласаат „за“ или „против“ доделување на договор за јавно приватно партнерство во комуналните услуги

Советот на Општина Дојран распишува референдум за подрачјето на општината Дојран заради изјаснување на граѓаните за доделување договор за јавно приватно партнерство за комуналните услуги, снабдување со вода за пиење…

Прочитај повеќе

Во тек изведби на неколку проекти

По празниците продолжува изведбата на неколку прокети во Дојран: Градежните активности на ЈП за државни патишта за рехабилитација на регионалниот пат R1105 помеѓу Нов Дојран и Стар Дојран. Расчистување на…

Прочитај повеќе

Извршен технички прием на спортската сала при ООУ „Кочо Рацин” – Дојран

Денеска беше извршен технички прием на спортската сала при основното училиште „Кочо Рацин” во Нов Дојран. Како што изјави Градоначалникот Ангов, спортската сала конечно ќе овозможи услови за реализација на…

Прочитај повеќе

И годинава во Дојран ќе се одржи „Новогодишна Бајка“ – забавен настан за најмладите

На 26.12.2019-та година (четврток) во Градскиот парк во Нов Дојран, со почеток од 17 часот, ќе се одржи „Новогодишна Бајка“ за најмалите. Гости на Новогодишната бајка ќе бидат Мина Блажев…

Прочитај повеќе

Повторно чистена дивата депонија на улица „Едвард Кардељ” во Нов Дојран

Екипите на ЈПКД „Комуналец – Полин” повторно спроведоа акција за чистење на малата дива депонија на ул. „Едврад Кардељ“ во Нов Дојран создадена од страна на несовесни граѓани. Од депонијата…

Прочитај повеќе

Развој на план за управување со Дојранското Езеро – тема на разговорот на градоначалникот со претставник од „Милиеуконтакт” Македонија

На 13.12.2019 во просториите на Општина Дојран градоначалникот Анго Ангов одржа работен состанок со Петра Поп Ристова, доктор по природни науки, претставник од Милиеуконтакт Македонија и координатор на проектот „Подобрување…

Прочитај повеќе

ЈПКД „Комуналец – Полин” доби нова метларка

Општина Дојран доби нова метларка во вредност од 21.500 евра. Оваа метларка е добиена како резултат на проект за подобрување на општинските услуги финансирани со заем од Меѓународната банка за…

Прочитај повеќе

Ендру Лејтон во официјална посета на општина Дојран

Военото атеше на Велика Британија г-дин Ендру Лејтон беше на посета на Општина Дојран. На состанокот беше разговарано за тековните и идни проекти кои ќе се реализираат во Дојран и можноста…

Прочитај повеќе

Вечерва ќе се одржи традиционалната 15. „Дојранска софра”

Вечерва, 30. ноември, во хотел „Истатов” во Нов Дојран, Здружението на жени „Дојрана” ја организира традиционалната манифестација „Дојранска софра”. И годинава посетителите и сладокусците ќе можат да ги пробаат извонредните…

Прочитај повеќе

Одржана јавната презентација во Дојран

Одржана јавната презентација на студијата за оправданост од воспоставување на договорот за јавно приватно партнерство за финансирање, дизајнирање и проектирање, реконструкција, реновирање, изградба, користење, управување и одржување на јавно водоснабдување…

Прочитај повеќе

Страна 1 of 26

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password